privacy-verklaring en cookiesbeleid

VZW Pastorale Eenheid Sint-Anna Waregem, KBO 0676.880.450 Schoendalestraat 3 8793 Sint-Eloois-Vijve

P.E. Sint-Anna Waregem vzw hecht belang aan je privacy. Daarom willen we je hierbij op de hoogte brengen welke persoonlijke gegevens we van jou bijhouden en wat we met deze gegevens doen. Tegelijk willen wij je informeren wat je rechten zijn inzake gegevensverwerking en privacy. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Dit alles kadert in de Europese verordening ‘General Data Protection Regulation’ die van kracht is sedert 25 mei 2018 (afgekort: GDPR).

Daarom willen we je hierbij op de hoogte brengen welke persoonlijke gegevens we van jou bijhouden en wat we met deze gegevens doen. Tegelijk willen wij je informeren wat je rechten zijn inzake gegevensverwerking en privacy. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Dat betekent dat we :

  • uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy verklaring;
  • verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacy verklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Als organisatie is P.E. Sint-Anna Waregem vzw verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacy verklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens :
Patrick Leenknecht, Schoendalestraat 3 8793 Sint-Eloois-Vijve,
p.leenknecht@skynet.be
– de functionaris voor de gegevensbescherming :
De secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie van België
    Interdiocesaan centrum vzw
    Guimardstraat 1
    1040 Brussel
    tel: 02/507 05 93
    ce.belgica@interdio.be
Toezichthoudende autoriteit:
    Drukpersstraat 35
    1000 Brussel
    tel: 02/274 48 00
    commission@privacycommission.be

Waarom verwerken wij persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden :

* Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van P.E. Sint-Anna Waregem vzw; (op grond van de contractuele relatie als gevolg van uw inschrijving en uitvoering overeenkomst)
* Om u op de hoogte te houden van onze activiteiten, het opsturen van pastorale informatie, het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen (op grond van toestemming van u als betrokkene)
* voldoen aan wettelijke verplichtingen inzake verzekeringen, de vzw wetgeving (registratie van gegevens bestuurders en leden vzw) (op grond van wettelijke verplichting)
* Bijhouden van de parochieregisters, conform het kerkelijk recht.

Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing (beperkt tot u verder blijven informeren over activiteiten van P.E. Sint-Anna Waregem), volstaat  het ons dat mee te delen op p.leenknecht@skynet.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen.

  • Als je een ouder van een dopeling, eerstecommunicant of vormeling bent, dan vragen we naar de naam, voornaam, geboorteplaats en geboortedatum van het kind, naam, voornaam en adres van de ouders, telefoon en mailadres van de ouders en de gegevens van het doopsel van het kind (datum en plaats).
  • Als je huwt, dan vragen we naar de naam, voornaam, domicilie, toekomstig adres, telefoon, GSM, e-mailadres, gegevens van de ouders, geboorteplaats, geboortedatum, de gegevens van het burgerlijk huwelijk, de gegevens van het kerkelijk huwelijk, gegevens over de huwelijksstaat, eventuele huwelijksbeletsels
  • Als er een familielid overleden is, houden we de naam van de overledene bij en de gegevens van de contactpersoon van de familie. Dit is het adres, telefoonnummer en e-mail van de contactpersoon.
  • Als je een sacrament toegediend krijgt, nemen we dit op in onze parochieregisters conform kerkelijk recht.
  • Van onze vrijwilligers vragen we naar functie(s), naam, voornaam, adres en mailadres en telefoon
  • Ben je lid, of is jouw zoon of dochter lid van onze misdienaars of acolietengroep dan bewaren we volgende gegevens van onze jongeren: Naam, voornaam. Naam en voornaam ouders, adres, telefoon en mailadres.
  • Ben je lector, dan bewaren we jouw naam, voornaam, adres, telefoonnummer en mailadres.
  • Wanneer je het inschrijfgeld voor een initiatief van de P.E. overschrijft via de bank, dan houden wij ook het nummer van je bankrekening bij. Dit doen we om vlot je deelname terug te kunnen betalen, mocht een activiteit geannuleerd worden.
  • De gegevens van de abonnees van Kerk & Leven worden bewaard en verwerkt op de servers van Halewijn. De verantwoordelijken voor deze gegevensbewerking zijn te contacteren via Kerk & Leven Halewijnlaan 92, 2050 Antwerpen

Je persoonlijke gegevens worden bewaard in de parochieregisters. De digitale bestanden worden bijgehouden op de computers van het secretariaat. De papieren lijsten zijn ook terug te vinden op het secretariaat. De digitale lijsten op pc worden beschermd door een gebruikersnaam en paswoord. De papieren lijsten worden beschermd in een afgesloten kast.

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft worden nooit doorgegeven aan derden, tenzij dit wettelijk toegestaan en verplicht is.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

audiovisueel materiaal, website en sociale media

Het is mogelijk dat er tijdens activiteiten foto’s of filmpjes gemaakt worden. Je zal hiervan op het moment zelf op de hoogte gebracht worden. Op dat moment krijg je de kans om te melden of je al dan niet in beeld wil komen. In het geval van de initiatiesacramenten of het huwelijk, houden we rekening met de ingevulde privacy formulieren.

Op onze website en Facebookpagina komen uitnodigingen en verslagen met foto’s van onze activiteiten. Via deze kanalen geven we nooit persoonlijke gegevens mee. In het geval van de initiatiesacramenten of het huwelijk, houden we rekening met de ingevulde privacy formulieren.

Onze websites verzamelen nooit anonieme of gegevensreeksen van niet-persoonlijke aard, zoals browser type of IP-adres, het besturingsprogramma dat je gebruikt, de domeinnaam van de website langs waar je naar onze website gekomen bent of waarlangs je die verlaat (zie hieronder ook Google Analytics cookies).

Bewaartermijn

De parochieregisters worden bijgehouden overeenkomstig het kerkelijk recht. P.E. Sint-Anna Waregem vzw bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Persoonsgegevens worden maximaal 10 jaar na laatste gebruik bijgehouden.

Beveiliging van de gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Zo hebben we de volgende maatregelen genomen:

  • Alle personen die namens de VZW P.E. Sint-Anna Waregem van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen.
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen.
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Uw rechten omtrent uw gegevens

Inzake de bescherming en verwerking van de gegevens heb je volgende rechten :

  • Recht op informatie wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt
  • Recht op inzage en kopie van je gegevens, zoals deze bewaard worden in ons administratieve systeem
  • Recht op aanpassing, aanvulling of correctie van deze gegevens
  • Recht op bezwaar
  • Recht op vergetelheid, of het verwijderen van je gegevens. Dit recht kan enkel uitgeoefend voor zoverre het de uitvoering van administratieve of kerkrechtelijke of bestuurlijke verplichtingen niet onmogelijk maakt.
  • Recht op het intrekken van de toestemming om je gegevens bij te houden of te verwerken.
  • Recht op beperking van verwerking

Als je je rechten in het kader van GDPR wil uitoefenen, dan kan je ons contacteren via ons mailadres: p.leenknecht@skynet.be.

Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. 

U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Privacy Commissie, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

Cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Google Analytics cookies

Onze website gebruikt Google Analytics cookies. Hierover is een verwerkingsovereenkomst afgesloten. Deze overeenkomst houdt in dat

  • de gegevens anoniem worden verwerkt. Geen van de gegevens zijn terug te voeren op de persoon.
  • de optie ‘gegevens delen’ is uitgeschakeld
  • er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google diensten in combinatie met Google Analytics cookies.

Meer informatie over cookies

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen

Tot de Heer geroepen

brandende rouwkaarsen

Op maandag 25 maart 2019 om 10.30 nemen we in de kerk van Beveren-Leie afscheid van Godfried Vandevoorde geboren te Beveren-Leie op 7 april 1933 en ingeslapen op 19 maart 2019

Aankomende activiteiten

mrt
22
vr
17:30 aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
mrt 22 @ 17:30 – 18:30
aanbidding gevolgd door gelezen mis. Voor meer info over onze vieringen zie de link
mrt
23
za
17:00 weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
mrt 23 @ 17:00 – 17:45
Wekelijkse eucharistie in Sint-Eloois-Vijve. Voor info omtrent de vieringen, volg de link
mrt
24
zo
09:15 weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
mrt 24 @ 09:15 – 10:15
weekendviering Desselgem, voor meer info over onze vieringen zie de link
10:30 weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
mrt 24 @ 10:30 – 11:30
weekendviering kerk Beveren-Leie, voor meer info over onze vieringen volg je de link
mrt
29
vr
17:30 aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
mrt 29 @ 17:30 – 18:30
aanbidding gevolgd door gelezen mis. Voor meer info over onze vieringen zie de link
mrt
30
za
17:00 weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
mrt 30 @ 17:00 – 17:45
Wekelijkse eucharistie in Sint-Eloois-Vijve. Voor info omtrent de vieringen, volg de link
mrt
31
zo
09:15 weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
mrt 31 @ 09:15 – 10:15
weekendviering Desselgem, voor meer info over onze vieringen zie de link
10:30 weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
mrt 31 @ 10:30 – 11:30
weekendviering kerk Beveren-Leie, voor meer info over onze vieringen volg je de link
11:45 sobermaal @ O.C. De Coorenaar
sobermaal @ O.C. De Coorenaar
mrt 31 @ 11:45 – 14:30
Sober maal ten voordele van Broederlijk Delen. De prijs is 5€ per persoon, voor een kind 3€. Je kan ook een gezinskaart kopen voor 13€ (met kinderen lagere school)
apr
5
vr
17:30 aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
aanbidding gevolgd door gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
apr 5 @ 17:30 – 18:30
aanbidding gevolgd door gelezen mis. Voor meer info over onze vieringen zie de link