vrijdag 2 februari 2024 : filmavond

Op vrijdag 2 februari 2024 om 19 uur kan je in de kerk van Beveren-Leie de film “Departures” bekijken. Kort na de aankoop van een dure cello verneemt cellist Daigo Kobayashi dat zijn orkest wordt opgedoekt. Daigo en zijn vrouw verhuizen terug naar zijn geboorteplaats in het noorden van Japan waar hij reageert op een advertentie waarvan hij denkt dat het een reisbureau is, maar in werkelijkheid een mortuarium is. In wat hij leert en meedraagt uit de rituelen gebruikt bij het verzorgen van de doden voor hun laatste rustplaats, vindt Daigo de echte zin van het leven.

De inkom is gratis. Na de film is er kans om wat bij te praten met een drankje en een pannenkoekje. Om die reden hebben we wel graag dat wie wil komen, op voorhand inschrijft.

Graag inschrijven tot 31/01 bij Carine Viaene, tel 0470/055347 of carine_viaene@skynet.be.


2 Replies to “vrijdag 2 februari 2024 : filmavond”

 1. Katia

  Geachte team

  Is het mogelijk om in overleg een evenement, filmvertoning of filmavond bij jullie te organiseren in 2024?

  FILM “WHERE ARE YOU, ADAM?” OVER DE MONNIKEN OP DE BERG ATHOS (gemaakt door een Oekraïense documentairemaker)

  Wij bieden u de mogelijkheid om een zeer interessant evenement met een bijzondere film te organiseren, die een diepgaand beeld geeft van de orthodoxie en haar spirituele leven. Het belooft een feestelijke gelegenheid te worden, waarbij het rijke geestelijke leven binnen de orthodoxe traditie centraal staat.

  Daarnaast bied ik aan om een inleiding te verzorgen waarin de context en thematiek van de film worden toegelicht. Na de vertoning ben ik beschikbaar voor een nabespreking om een dieper inzicht in de film te faciliteren en de dialoog met het publiek aan te gaan.

  FILM “WHERE ARE YOU, ADAM?” OVER DE MONNIKEN OP DE BERG ATHOS (gemaakt door een Oekraïense documentairemaker)

  Ik heet Katja Novikova en heb het genoegen samen te werken met Alexander Plyska, de producent van de Oekraïense documentaire “Where Are You, Adam?” (meer informatie vindbaar op: https://denpeirazei.com/). Als vrijwilliger zet ik me met hart en ziel in voor dit project, met de hoop dat ook het Nederlandse publiek de kans krijgt om deze indrukwekkende film te beleven.

  • Nederlandse trailer: https://www.youtube.com/watch?v=h7o-P0VHO9w
  • Instagram: https://www.instagram.com/ekaterina_novikova____/
  • Een artikel over de film kunt u hier vinden: https://cruxnow.com/church-in-europe/2022/09/ukrainian-documentary-shows-lives-of-monks-on-mount-athos

  Deze documentaire biedt een kijkje in het leven van de monniken op het Griekse schiereiland Athos. Tot nu toe is de film door ongeveer 200.000 mensen in 20 verschillende landen bekeken, en we streven ernaar een nog groter publiek te bereiken. De film is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

  Deze film is al vertoond in 100 verschillende katholieke en protestantse parochies en in 20 filmhuizen in Nederland, waaronder:

  • Amsterdam: De Balie
  • Utrecht: Louis Hartlooper Complex
  • Den Haag: Filmhuis
  • Leiden: Het Kijkhuis
  • Leeuwarden: Slieker
  • Groningen: Forum
  • Filmhuis Gouda
  • Filmhuis Venlo
  • Middelburg: Cinema
  • Sneek: Filmhuis
  • Zierikzee: Filmhuis
  • Roermond: Filmhuis
  • Bodegraven: Nova Bios
  • Driebergen: Filmhuis

  Er is een mooi artikel geschreven in het Katholieke Nieuwsblad; u vindt dit in de bijlage. In het artikel wordt de film op de eerste pagina genoemd.

  We hebben hier te maken met een uitzonderlijk visueel rijke en unieke, prachtige, beschouwende documentaire – een eerbiedwaardige observatie van een wereld waar tijd niet door de klok wordt beheerst. De film toont gelovige mensen die opgaan in hun werk en gebed, hun beproevingen, moeilijkheden en pijn. De beelden in de film raken de ziel door de toewijding van de monniken.

  We zouden graag een bescheiden toegangsprijs van 10 euro per persoon willen vragen, exclusief de kosten voor de zaalhuur.

  Het organiseren van een vertoning brengt veel kosten met zich mee, waardoor we alleen vertoningen kunnen plannen waarbij verwacht wordt, of waarbij gegarandeerd kan worden, dat er minimaal 40-50 mensen aanwezig zullen zijn. Dit aantal is het minimum dat we moeten bereiken om de kosten te dekken en de film te kunnen vertonen.

  Voor de vertoning is het noodzakelijk dat er een microfoon, beamer, scherm en audioapparatuur aanwezig zijn. Het is ook gewenst dat de ruimte verduisterd kan worden.

  De opbrengsten zullen gebruikt worden om Oekraïense families te ondersteunen en om een deel van de gemaakte kosten te dekken.

  Het zou een enorme steun zijn om deze Oekraïense film in deze moeilijke tijden te tonen. Kunt u ons laten weten welke mogelijkheden er zijn?

  Misschien is het handiger om telefonisch contact op te nemen. U kunt mij bereiken
  op +31-6-21703480.

  Graag verneem ik van u.

  Hartelijk dank.

  Katja Novikova

  • Sint-Anna Waregem

   Katia, we nemen jouw verzoek even mee in de vergadering van het team vanavond.
   Eigenlijk is onze filmavond in de kerk maar een jaarlijkse activiteit. We zijn geen filmhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tot de Heer geroepen

Op zaterdag 11 mei heeft om 10u30 in de kerk van Sint-Eloois-Vijve de uitvaart plaats van Jacques De Smet (°23/12/1930 Sint-Eloois-Vijve) (+05/05/2024 Ardoie). Jacques was de weduwnaar van Marie-Rose Decrans (+1990).

Aankomende activiteiten

mei
30
do
13:15 wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
mei 30 @ 13:15 – 14:00
Het wekelijks gebedsmoment van de biddende moeders. Voor meer info over Biddende Moeders kan je de terecht op deze webpagina. Let op ! Dit gebedsmoment gaat uitzonderlijk niet door in...
jun
1
za
17:00 Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
jun 1 @ 17:00 – 17:45
Weekendviering in Sint-Eloois-Vijve. Voor info omtrent de vieringen, volg de link
jun
2
zo
09:15 Weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
Weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
jun 2 @ 09:15 – 10:15
Zondagse viering in Desselgem, voor meer info over onze vieringen zie de link
10:30 Weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
Weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
jun 2 @ 10:30 – 11:30
Zondagse viering in kerk Beveren-Leie voor meer info over onze vieringen volg je de link
jun
6
do
13:15 wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
jun 6 @ 13:15 – 14:00
Het wekelijks gebedsmoment van de biddende moeders. Voor meer info over Biddende Moeders kan je de terecht op deze webpagina. Let op ! Dit gebedsmoment gaat uitzonderlijk niet door in...
jun
8
za
17:00 Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
jun 8 @ 17:00 – 17:45
Weekendviering in Sint-Eloois-Vijve. Voor info omtrent de vieringen, volg de link