missiewerking

Onze Pastorale Eenheid steunt een aantal missieprojecten.

zuster Leen Mestdagh

zuster Leen Mestdagh
Zuster Leen Mestdagh

Zuster Leen Mestdagh uit Beveren-Leie werkt al sinds 1996 in Afrika. Ze werkte enkele jaren in Congo Brazzaville.  Sinds augustus 2016 werkt ze in Libreville (Gabon) in het Provinciehuis en is er verantwoordelijk voor 60-tal zusters. Leen Mestdagh is er de Provinciaal van Equitoriaal Afrika. Naar aanleiding van die aanstelling schreef ze : “Mijn belangrijkste taak wordt de animatie van het Salesiaanse leven in de verschillende opvoedende gemeenschappen alsook de zorg voor de roepingen. Onze gemeenschappen zijn heel internationaal ; naast onze Afrikaanse medezusters zijn er missionarissen uit verschillende continenten. Een boeiende mengeling van culturen en talen. Het leren omgaan met verschillen is er een hele opgave. Dit alles animeren tot een positief onthalen van wat anders is, is de uitdaging. Ik heb ja gezegd op een missie die me nog onbekend is, maar ik heb vertrouwen.”

zuster Miet Boel

Zuster Miet Boel
Zuster Miet Boel

Actief in Togo, waar ze zich inzet voor een vormingscentrum dat leerkrachten verzekert van een goede begeleiding. In haar school in Kara zijn er opleidingen snit en naad, keuken en patisserie. Haar leerlingen krijgen na hun opleiding een staatsdiploma. Ze schrijft : “Elke zondagmiddag geef ik vormselcatechese aan universiteitsstudenten, wat een dankbare opdracht is.”

pater Etienne Seyns

Pater Seyns
Pater Seyns

uit Desselgem werkte al in D.R. Congo vanaf 1958, met een korte onderbreking tussen 1961 en 1965 voor zijn theologiestudies.  Meer dan 50 jaar was hij er aan de slag met de lokale jeugd. Lange tijd als leraar wiskunde, studiebegeleider en internaatverantwoordelijke. En tussen 1983 en 2009 was hij econoom in het Cité des Jeunes, een technische school voor verlaten jongeren. Als econoom kreeg hij ook veel vraag om hulp van oudere mensen. Daarom richtte hij in het Cité ook een centrum op waar ondervoede kinderen, verlaten oudere mensen en mindervaliden terecht konden. In de Cité staat hij bekend als een “man met gouden handen”.

Indertijd gevraagd waar hij dankbaar voor was, luidde zijn antwoord : “Altijd het werk gedaan dat de overste mij gevraagd heeft, 52 voortdurend gewerkt met voornamelijk kinderen,  en veel jongeren de mogelijkheid van een mooie toekomst gegeven (vooral jongens van de staat en zelfs jongens in de gevangenis)”. 

Sinds 2009 was hij schatbewaarder van de polykliniek Don Bosco in Lumbumbashi. Waar hij nog steeds ten dienste stond van de mensen, in dat geval zieken, die hij hielp bij hun onkosten en bijstaat in hun leed. Etienne Seyns overleed in juni in Lumbumbashi. We zijn steeds blij geweest hem te kunnen steunen vanuit de missiebond.

pater en antropoloog Gilbert Pauwels

Gilbert Pauwels
Gilbert Pauwels

werkt in Bolivië waar hij werd gehuldigd voor zijn grote inzet ten voordele van de Aymara indianen. De huidige president van Bolivië volgde als jongeman de vormingscursussen van pater Pauwels en is er hem nog altijd dankbaar voor.

Zuster Lieve Leenknecht

Zuster Lieve Leenknecht
Zuster Lieve Leenknecht

is actief in Popokabaka in D.R. Congo. Lieve is de zus van pastoor Patrick en werkt er in het lokale weeshuis. De weeskinderen noemen haar “mama Liefke”. Patrick bezocht het weeshuis en onthield ervan het volgende : “Dit verblijf in Popokabaka kan ik eigenlijk niet in woorden gieten. Dit moet je meemaken om te weten wat het inhoudt.(…) We kunnen hier nog veel betekenen voor de werking van het weeshuis en voor de Popolezen.

Monseigneur Louis Nkinga

Mgr Louis Nkinga
Mgr Louis Nkinga

deed als pas gewijde scheutist nog zijn eremis in Beveren-Leie. Hij voelt zich een echte Bevernaar “maar dan wel een zwarte Bevernaar” voegt hij er lachend aan toe. Louis Nkinga startte als missionaris in Kameroen, maar is nu bisschop in D.R. Congo.

Tot de Heer geroepen

Op vrijdag 31 mei 10u30 nemen we in de kerk van Beveren-Leie afscheid van Jozef Bostoen (°20/08/1942 Beveren-Leie) (+ 26/05/2024 Beveren-Leie). Jozef was de weduwnaar van Kathelyne Coussement (+ 2010).

Aankomende activiteiten

jun
14
vr
18:30 gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
jun 14 @ 18:30 – 19:30
 
jun
15
za
18:30 Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
Weekendviering Sint-Eloois-Vijve @ kerk Sint-Eloois-Vijve
jun 15 @ 18:30 – 19:15
Weekendviering in Sint-Eloois-Vijve. Voor info omtrent de vieringen, volg de link
jun
16
zo
10:00 herdenkingsviering overledenen D...
herdenkingsviering overledenen D...
jun 16 @ 10:00 – 11:00
herdenkingsviering overledenen. Let op ! Dit is dan de enige weekendviering in onze pastorale eenheid.
jun
20
do
13:15 wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
wekelijkse gebedsbijeenkomst bid... @ weekkapel kerk Beveren-Leie
jun 20 @ 13:15 – 14:00
Het wekelijks gebedsmoment van de biddende moeders. Voor meer info over Biddende Moeders kan je de terecht op deze webpagina. Let op ! Dit gebedsmoment gaat uitzonderlijk niet door in...
jun
21
vr
18:30 gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
gelezen mis @ kerk Sint-Eloois-Vijve
jun 21 @ 18:30 – 19:30
 
jun
23
zo
09:15 Weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
Weekendviering Desselgem @ kerk Desselgem
jun 23 @ 09:15 – 10:15
Zondagse viering in Desselgem, voor meer info over onze vieringen zie de link
10:30 Weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
Weekendviering Beveren-Leie @ kerk Beveren-Leie
jun 23 @ 10:30 – 11:30
Zondagse viering in kerk Beveren-Leie voor meer info over onze vieringen volg je de link